Archief

SPOKENJACHT       2007-2010       flyer spokenjacht tekening gescant

Een voorstelling over de nachtwezens die verschijnen als je bang bent in het donker, EN over fantasie en moed!

Theater voor kinderen van 5 t/m 10 jaar (objecttheater, maskerspel en dans)

Tessa is thuis. Helemaal alleen. Voor de allereerste keer in haar leven. Ze vindt het spannend, maar ook een beetje eng. Het is tijd om naar bed te gaan. Tessa zingt een liedje voor haar teddybeer: slaap lekker, beer! Slaap lekker, Tessa! Maar Tessa slaapt helemaal niet lekker, ze droomt een enge droom.

Over spoken die uit haar lakens te voorschijn komen: de zwevende handen, het rekenmonster, en de dansende bontjas die haar teddybeer wil ontvoeren. Tessa is bang. Ze houdt niet van spokenbezoek. Wanneer gaan ze nou weg?

Durft Tessa met de spoken te praten? En kan ze de spoken laten verschijnen en verdwijnen wanneer zij dat wil? Wordt het dan zelfs nog een leuke droom? Misschien: Maar zeker niet zonder de hulp van het publiek.

———————————————————————————————–

POST MACABRE           2005- 2007

Een Straattheaterstuk voor iedereen vanaf 6 jaar (masker- en poppenspel, dans)

Twee grafdelvers nemen de toeschouwer mee naar de tijd dat de pest ieder uur haar weerzinwekkende tol eiste. Op hun kar trekken ze het zoveelste lijk in zijn kist naar zijn laatste rustplaats. Als het lijk ineens tot leven komt, wordt de diepzwarte scène steeds komischer en absurder.

———————————————————————————–

 

DE TOCHT NAAR CHATHAM         29 oktober 2005

Een maskeract waarin het beroemde hoogtepunt uit de vaderlandse geschiedenis op originele en humoristische wijze nagespeeld.

madurodam, foto's van Bas Cserwinski 006

De gouden eeuw, 1662. Nederland en Engeland zijn in oorlog over de handelsrechten op zee. Ze leveren elkaar slag om slag en de positie van Nederland ziet er niet best uit. Maar dan komt Michiel de Ruyter met een geheim plan, dat het gevecht voorlopig ten gunsten van Nederland beslist: De tocht van Chatham  gaat de geschiedenisboeken in als een moment van groot triomf.

Deze maskeract werd uitgevoerd in het kader van “De nacht van de geschiedenis” te Madurodam, in opdracht van “Stichting Anno”.